Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • IV Trobada d’Ombudsmen Regionals de la Unió Europea

Actualitat del Síndic

IV Trobada d’Ombudsmen Regionals de la Unió Europea

15-06-2010
IV Trobada d’Ombudsmen Regionals de la Unió Europea

El Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana ha organitzat la IV Trobada d’Ombudsmen regionals de la Unió Europea, que ha tingut lloc els dies 9, 10 i 11 d’abril, al Palau de Benicarló, seu de les Corts Valencianes.

L’acte oficial d’inauguració ha tingut lloc la vesprada del divendres dia 9 i ha estat presidit per la presidenta de les Corts Valencianes, Marcela Miró, i el síndic de Greuges, Bernardo del Rosal.

Estes trobades es duen a terme cada dos anys, a un dels països integrants de la Unió Europea que tenen ombudsmen regionals, i les anteriors han tingut lloc a Barcelona (1997), Florència (1999) i Brussel·les (2001).

Durante les jornades de treball s’han tractat tres temes d’interés: el paper i la posició de les regions i dels ombudsmen regionals en la Constitució Europea i en el futur de la nova Unió Europea ampliada; el fenomen immigratori i la política d’immigració i asil en l’àmbit dels països integrants de la Unió Europea; la legislació mediambiental de la Unió Europea i la seua assumpció i aplicació a escala regional en els països de la Unió Europea.

Les intervencions en les diferents taules redones han anat a càrrec de funcionaris de la Comissió Europea, defensors regionals d’Espanya, Itàlia, el Regne Unit, Àustria i Bèlgica, i representants de l’Oficina del Defensor del Poble Europeu. Les ponències i intervencions han estat simultàniament traduïdes als cinc idiomes oficials de la Trobada: espanyol, anglés, francés, alemany i italià.

Durant la Trobada, tant la Generalitat Valenciana, representada pel seu vicepresident, José Joaquín Ripoll, com l’Ajuntament de València, en la figura de l’alcaldessa, Rita Barberá, van oferir una recepció als participants de la Trobada.

Els assistents a la Trobada representen, en total, trenta-vuit oficines de defensors del poble regionals d’Espanya, Itàlia, Alemanya, Àustria, el Regne Unit i Bèlgica, és a dir, de tots els països membres actuals de la Unió Europea que tenen designats ombudsmen regionals.

També han estat invitats a assistir a la Trobada, com a observadors, l’Oficina del Defensor del Poble d’Espanya, que ha estat representada per l’adjunt segon, el director de la regió europea i vicepresident de l’Institut Internacional de l’Ombudsman, i el president de l’Institut Europeu de l’Ombudsman.

Enguany, el 2003, que celebrem el desé aniversari del nomenament, per les Corts Valencianes, del primer síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, l’Oficina del Síndic se sent particularment satisfeta per haver rebut l’encàrrec d’organitzar esta IV Trobada d’Ombudsmen Regionals de la Unió Europea, ja que estes reunions de treball són de summa importància per a reforçar la missió dels defensors i les defensores del poble regionals en l’àmbit dels països integrants de la Unió Europea, com també per a compartir les experiències i solucions als problemes amb què s’enfronten les diverses oficines de defensors.

Notícies relacionades