Actualitat

Actualitat del Síndic

Jornada de treball de l’Observatori del Menor

28-01-2016
Jornada de treball de l’Observatori del Menor

Avui duem a terme a la Seu Ciutat d’Alacant de la UA dues reunions de treball en el marc de l’Observatori del Menor que va ser constituït a la seu del Síndic al juny del 2015.

Este òrgan que impulsem des del Síndic és una comissió de treball permanent en què s’aborden els problemes de la infància amb el propòsit de comprovar si els drets i les llibertats d’este col·lectiu estan sent garantits i, quan la situació ho requerisca, motivar l’actuació del defensor del poble valencià.

En primer lloc s’ha reunit el grup de treball dedicat al sistema de tuteles, en què s’estan revisant els processos de presa de decisions que conclouen amb una declaració de desemparament d’una o un menor.

A continuació ha tingut lloc el plenari de l’Observatori, en el qual, d’una banda, s’ha donat compte de les investigacions d’ofici que estem tramitant des del Síndic i, d’una altra banda, els membres de l’Observatori han compartit les seues inquietuds sobre la problemàtica de l’assetjament escolar i la de les adopcions obertes.

Des d’ací, volem agrair a tots els membres, tant del grup de treball com del ple de l’Observatori, les seues aportacions i la seua dedicació en esta trobada. Així mateix, animem les persones que estiguen interessades en la matèria a consultar més informació sobre el treball que es duu a terme des de l’Observatori en la nostra pàgina web.

En la jornada d’avui han participat representants de la Plataforma en Defensa de l’Acolliment Familiar de la Comunitat Valenciana, APIME, Fundació Diagrama, CÀRITAS, CREU ROJA, SAVE THE CHILDREN, Associació de Directores i Directors del País Valencià, FAPA Enric Valor d’Alacant, COPAVA/FAPA Gabriel Miró, Observatori del Dret Universal a la Salut CV (ODUSALUT), Federació d’Ensenyament de CCOO, Secretaria de Política Social i Igualtat d’UGT-PV, Pares 2.0, Síndic de Greuges; a més de persones professionals i expertes vinculades a les universitats, la psicologia i el treball social.

 

Notícies relacionades