Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • Jornada del Síndic: La Convivència en les Escoles: Violència, Assetjament i Ciberassetjament

Actualitat del Síndic

Jornada del Síndic: La Convivència en les Escoles: Violència, Assetjament i Ciberassetjament

18-11-2016
Jornada del Síndic: La Convivència en les Escoles: Violència, Assetjament i Ciberassetjament

L’assetjament escolar no és cap novetat, però l’increment progressiu del nombre de casos i la seua gravetat ha convertit este tipus de violència en un dels problemes més delicats als quals s’enfronten els i les menors, les famílies i les escoles hui dia.

A més, amb el desenvolupament imparable de les noves tecnologies i una generació de xiquets, xiquetes i adolescents que podem considerar nadius digitals, han sorgit noves possibilitats de comunicació i alhora nous perills. El telèfon mòbil, les xarxes socials i usuaris i usuàries que desconeixen les conseqüències dels seus propis actes són els ingredients habituals en les situacions de ciberassetjament escolar, i això facilita que les agressions i les coaccions entre iguals vagen més enllà de la porta del col·legi.

Amb la jornada que hem dut a terme hui, hem volgut donar a conéixer alguns dels programes i bones pràctiques que estan funcionant amb èxit per a combatre la violència entre iguals i, en concret, el programa finlandés KiVa o el programa TEI (Tutoria entre Iguals). Es tracta d’unes pràctiques i experiències que poden ser ben útils per a les administracions públiques a l’hora de promoure les actuacions necessàries perquè els xiquets, les xiquetes i el jovent puguen gaudir d’entorns més segurs i lliures de violència en les seues escoles i instituts.

Des d’ací volem agrair a tots i totes les ponents les seues aportacions sobre este problema, i molt especialment a l’alumnat, pares, mares i equip directiu de l’IES La Foia d’Elx per haver compartit amb totes les persones assistents, tant les seues experiències, com les bones pràctiques dutes a terme per a millorar la convivència al seu centre.

 

En breu publicarem en la pàgina web el vídeo de la jornada amb les intervencions dels i les ponents.

Notícies relacionades