Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • La Conselleria es compromet amb el Síndic a reduir l’import de la taxa per a reclamacions de llum i gas

Actualitat del Síndic

La Conselleria es compromet amb el Síndic a reduir l’import de la taxa per a reclamacions de llum i gas

27-04-2012
La Conselleria es compromet amb el Síndic a reduir l’import de la taxa per a reclamacions de llum i gas

 

El síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, José Cholbi, ha rebut amb satisfacció la resposta de la Conselleria d’Economia, Indústria i Comerç, en què accepta els tres suggeriments que el defensor li va fer arribar en relació amb la taxa que s’estava aplicant a les persones que volien reclamar en el sector energètic.

La intervenció del Síndic en este assumpte estava motivada per la queixa presentada per la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana, en què manifestaven la seua disconformitat amb la taxa de 33 euros que els consumidors i usuaris havien de pagar per a poder reclamar en matèria de gas i electricitat.

La Conselleria, per la seua banda, ha acceptat el suggeriment que, des de la Direcció General d’Energia, es comunique a les empreses energètiques que han d’atendre les reclamacions derivades de les associacions de consumidors i organismes públics de consum.

De la mateixa manera, la Conselleria també ha fet seua la indicació del Síndic de modificar l’actual Llei de taxes en referència a la taxa de 33 , que segons Cholbi no protegix el consumidor, sinó que és una forma de dissuadir-lo perquè no exercisca els drets que té. En este sentit, el secretari autonòmic d’Economia, Indústria i Comerç ha assenyalat que des d’esta Conselleria s’adquirix el compromís de proposar progressivament la reducció de l’import de la taxa, al mateix temps que ha indicat que, en el 2012, la quantia ha estat reduïda de 33 a 25 .

Finalment, l’administració també ha acceptat plenament la recomanació de dur a terme una efectiva funció d’inspecció i control per a la detecció de les possibles anomalies, la correcció de les quals puga evitar futures reclamacions.

 

 Vegeu el contingut íntegre de la Resolució del Síndic de Greuges a la Conselleria d’Economia, Indústria i Comerç.

Notícies relacionades