Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • L’Ajuntament d’Alacant es compromet amb el Síndic a solucionar la situació urbanística de la Sangueta 

Actualitat del Síndic

L’Ajuntament d’Alacant es compromet amb el Síndic a solucionar la situació urbanística de la Sangueta 

25-09-2015
L’Ajuntament d’Alacant es compromet amb el Síndic a solucionar la situació urbanística de la Sangueta 

L’Ajuntament d’Alacant ha comunicat al Síndic que accepta plenament la recomanació que esta institució li va dirigir perquè regulara, sense més dilacions, l’úuacute;s i la destinació dels terrenys del barri de la Sangueta. A més, li ha comunicat el seu ferm compromís de fer-ho mitjançant un pla especial, al marge del pla general, amb la qual cosa compliria la resolució del Síndic i l’Acord del Ple de l’Ajuntament de 31 de març d’enguany.

En la seua resposta al defensor del poble valencià, el consistori ha informat que, una vegada que haja desistit de la tramitació del Pla de Reforma Interior, s’iniciarà, tal com aconsellava el defensor valencià, un procés de participació pública que puga aportar idees bàsiques sobre l’esmentada ordenació i s’abordarà la redacció dels instruments urbanístics i ambientals en què esta es plasme.

L’actuació del Síndic té el seu origen en la queixa presentada per l’associació de propietaris dels terrenys ubicats en este barri, que va demanar la intervenció d’esta institució al març d’enguany, després de fracassar els seus intents d’obtindre una resposta expressa i motivada a la informació urbanística requerida a l’Ajuntament d’Alacant. En l’escrit de queixa l’associació es lamentava dels 50 anys que duen esperant una solució en la zona i cinc anys des que es va plantejar la construcció del palau de congressos.

Indubtablement, esta llarga espera està creant als propietaris dels terrenys innombrables perjudicis, ja que no se’ls permet fer ús dels terrenys ni disposar-ne de manera absoluta, atés que es troben inclosos dins de diversos plans urbanístics des de fa moltíssim temps. En canvi, han d’assumir les despeses de manteniment de les parcel·les i les obligacions tributàries corresponents.

Notícies relacionades