Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • L’Ajuntament de Sant Joan d’Alacant es compromet amb el Síndic a regular l’horari de tancament de les penyes durant les festes patronals

Actualitat del Síndic

L’Ajuntament de Sant Joan d’Alacant es compromet amb el Síndic a regular l’horari de tancament de les penyes durant les festes patronals

20-01-2011
L’Ajuntament de Sant Joan d’Alacant es compromet amb el Síndic a regular l’horari de tancament de les penyes durant les festes patronals

El síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, José Cholbi, ha mostrat la seua satisfacció per la resposta que ha rebut de l’alcalde de Sant Joan d’Alacant, Edmundo J. Seva, i ha posat fi a la queixa presentada per un veí d’esta localitat en què denunciava molèsties acústiques durant les festes patronals.

En concret, el ciutadà manifestava la seua disconformitat amb l’excessiva durada de la música a les barraques, la qual s’escoltava fins a les cinc de la matinada durant les festes patronals. En un dels escrits que va presentar al Síndic, l’autor de la queixa insistix que molta gent d’aquell municipi treballa a Alacant i no té dies festius en estes dates. Per això, demana que es limiten els horaris en els dies laborables durant les festes del Crist de la Pau.

En la recomanació del Síndic a l’Ajuntament, Cholbi advertix que la permissivitat que preveu la legislació actual durant els dies de celebració de les festes ha de compatibilitzar-se amb el respecte del dret de les persones al descans nocturn, ja que l’ampliació de l’horari durant les festes no es pot entendre com una autorització per a general soroll durant tota la nit sense cap límit d’intensitat o d’horari.

Per tot això, recomana a l’Ajuntament de Sant Joan que impulse la tramitació i l’aprovació de l’ordenança reguladora de les penyes festeres a fi de regular l’horari de tancament de les barraques, sobretot, durant els dies feiners, per a tractar de conciliar al màxim el dret al descans amb el dret al gaudi de les festes patronals del municipi.

Per la seua banda, l’Ajuntament de Sant Joan, conscient de la controvèrsia generada per este tema, des del començament ha mostrat el seu interés i col·laboració per trobar-hi una solució. En este sentit, en la resposta al Síndic, a més d’acceptar expressament la nostra recomanació, ens informa que ha donat les ordres corresponents al regidor responsable perquè l’ordenança reculla que l’horari de tancament de les barraques que s’instal·len a la via pública, sobretot durant els dies feiners, es reduïsca el màxim possible.

 

Contingut íntegre de la recomanació del Síndic a l’Ajuntament de Sant Joan d’Alacant

Notícies relacionades