Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • L’Ajuntament de Xixona reforça la seua col·laboració amb el Síndic de Greuges

Actualitat del Síndic

L’Ajuntament de Xixona reforça la seua col·laboració amb el Síndic de Greuges

16-06-2016
L’Ajuntament de Xixona reforça la seua col·laboració amb el Síndic de Greuges

El síndic de greuges de la Comunitat Valenciana, José Cholbi, i l’alcaldessa de Xixona, Isabel López, han signat avui un conveni de col·laboració entre les dues entitats que representen, amb l’objectiu de millorar la protecció dels drets i les llibertats de les persones. La signatura del document ha tingut lloc al saló de plens de la casa consistorial i hi han assistit membres de la corporació municipal i representants d’associacions culturals, esportives i humanitàries, com també l’adjunt primer del Síndic, Ángel Luna.

Per la seua banda, l’Ajuntament de Xixona es compromet, entre altres coses, a remetre, dins del termini i en la forma escaient, la informació requerida pel Síndic en relació amb les queixes que es troben en tramitació. Així mateix, el consistori assignarà una persona com a interlocutora fixa en les relacions amb el defensor valencià a fi de canalitzar i agilitzar la col·laboració i l’intercanvi d’informació i, d’esta manera, acurtar els temps de resposta, fet que repercutirà directament en benefici de la ciutadania.

De la mateixa manera, el Síndic es compromet a destacar expressament la positiva col·laboració de l’Ajuntament de Xixona amb esta institució en el seu informe anual, publicitar en la seua pàgina web el resultat de les queixes resoltes de manera favorable per al ciutadà o la ciutadana que afecten el consistori xixonenc,com també mantindre un constant intercanvi d’informació amb el personal tècnic de l’Administració local.  

Tant el síndic com l’alcaldessa han expressat la seua voluntat de potenciar i millorar les comunicacions a través dels mitjans telemàtics per a reduir els terminis de resolució de les queixes, com també d’incrementar la seua col·laboració d’acord amb els principis de cooperació, assistència, eficàcia, informació recíproca i lleialtat institucional.

Finalment, el síndic ha volgut agrair el treball del Centre Ocupacional de Xixona, ja que han elaborat una bústia molt original on es podran depositar les queixes i els suggeriments sobre el funcionament del municipi. La bústia és una representació de la Torre Grossa de Xixona, i la indústria i les tradicions locals. 

Notícies relacionades