Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • L’Ajuntament d’Elx es compromet amb el Síndic a eliminar les molèsties acústiques causades per un pub del centre

Actualitat del Síndic

L’Ajuntament d’Elx es compromet amb el Síndic a eliminar les molèsties acústiques causades per un pub del centre

02-10-2012
L’Ajuntament d’Elx es compromet amb el Síndic a eliminar les molèsties acústiques causades per un pub del centre

El síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, José Cholbi, ha rebut la resposta de l’Ajuntament d’Elx en què accepta la recomanació que el defensor li va fer arribar perquè solucionara les molèsties acústiques que, injustament, estaven suportant els veïns d’un immoble del centre d’Elx.

Cholbi va iniciar la investigació alertat pel president d’una comunitat de propietaris que li va comunicar el calvari que portaven patint durant dos anys els veïns del seu immoble, a causa d’un pub que no complia l’horari de tancament, que no tenia mesures d’insonorització, que no disposava d’autorització per a oferir servici de menjars i la terrassa del qual provocava moltes molèsties acústiques quan recollien les taules i les cadires i les apilaven a la façana de l’edifici a les 4 de la matinada.

En la seua resolució, Cholbi manté que, tal com  reconeix l’Ajuntament, s’ha produït una ampliació de l’activitat inicialment autoritzada, la qual no consta en la llicència d’obertura corresponent. Per això, l’Ajuntament podrà acordar alguna de les mesures provisionals que li atorga la llei, que van des de la suspensió temporal, total o parcial de l’establiment fins a la seua clausura temporal, parcial o total, tot passant per precintar els equips o retirar productes, com també exigir una fiança o imposar mesures de correcció.

Així mateix, Cholbi argumenta que l’art. 14.1 de l’Ordenança municipal establix que l’horari de funcionament de les terrasses comprendrà, com a màxim, des de les 9 fins a les 24 hores, i s’estendrà fins a la 1.30 h els divendres, dissabtes i les vespres de festius. I que, si bé és cert que la Conselleria de Governació és la competent per a sancionar els incompliments de l’horari de tancament, no és menys cert que l’Ajuntament d’Elx pot revocar l’autorització i sancionar els incompliments de l’horari de col·locació de taules i cadires.

 

Vegeu el contingut íntegre de la  resolució del Síndic de Greuges

Notícies relacionades