Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • L’Ajuntament esmena les deficiències lingüístiques en valencià al pàrquing de la Muntanyeta a petició del Síndic

Actualitat del Síndic

L’Ajuntament esmena les deficiències lingüístiques en valencià al pàrquing de la Muntanyeta a petició del Síndic

04-07-2013
L’Ajuntament esmena les deficiències lingüístiques en valencià al pàrquing de la Muntanyeta a petició del Síndic

El Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana ha rebut amb satisfacció la resposta de l’Ajuntament d’Alacant en relació amb una queixa per deficiències en l’ús del valencià a la Plaça de la Muntanyeta.

En concret, la intervenció del defensor valencià en este assumpte va estar motivada per la queixa presentada fa uns mesos per un ciutadà en la qual denunciava l’insuficient compliment de la Llei d’Ús del Valencià en la nova senyalització instal·lada al Pàrquing de la Muntanyeta després dels treballs de reforma. Entre les faltes detallades incloïa que en les màquines de cobrament no venia el valencià entre els idiomes a triar, errors ortogràfics en valencià (“Montanyeta” en lloc de “Muntanyeta”), com també senyalitzacions i retolacions únicament en castellà. Per la qual cosa, sol·licitava una revisió exhaustiva per tal de complir amb la legalitat en matèria de cooficialitat lingüística a la Comunitat Valenciana.

Una vegada admesa la queixa a tràmit, Cholbi es va dirigir a l’Ajuntament per traslladar-li la petició d’este ciutadà i sol·licitar-li informació sobre l’assumpte. En la seua contestació, l’Ajuntament d’Alacant li ha comunicat al Síndic que, després d’estudiar el cas (…) i considerant les normes legals vigents aplicables s’han esmenat totes les deficiències i errors denunciats.

Notícies relacionades