Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • L’Ajuntament i la Diputació de València destinen més de 3,5 milions d’euros a la teleassistència domiciliària

Actualitat del Síndic

L’Ajuntament i la Diputació de València destinen més de 3,5 milions d’euros a la teleassistència domiciliària

01-03-2013
L’Ajuntament i la Diputació de València destinen més de 3,5 milions d’euros a la teleassistència domiciliària

 

L’Ajuntament i la Diputació de València destinaran enguany un poc més de cinc milions d’euros al programa de teleassistència domiciliària, a pesar que ambdues administracions públiques no rebran cap subvenció de l’IMSERSO. El Síndic de Greuges, José Cholbi, ha rebut una informació molt completa dels programes de l’Ajuntament i la Diputació i, davant d’esta, vol destacar el paper d’estes dues administracions a l’hora de mantenir un dels servicis més necessaris per a les persones majors i altres col·lectius desatesos.

En concret, la Diputació de València, que presidix Alfonso Rus, ha decidit pressupostar per a l’exercici de 2013 la quantitat de 2.310.127 euros, una quantitat repartida d’acord amb les necessitats de totes les poblacions de la província de València, excepció feta de la capital. L’any 2012, l’IMSERSO va aportar 1.326.539 euros mentre que la Diputació va pressupostar 2.157.489 euros i la Conselleria de Benestar Social va destinar 514.470 euros. L’IMSERSO i la Conselleria han suprimit esta aportació per a enguany. Amb estes quantitats s’atenia un total de 16.289 beneficiaris.

Per la seua banda, l’Ajuntament de València, que presidix Rita Barberá, ha decidit assumir el cost total del servici per a donar cobertura a les 4.605 persones usuàries de terminal de teleassistència, de tal manera que es continue facilitant el servici a les persones majors i persones amb discapacitat que actualment són beneficiàries del programa. La quantitat destinada s’aproxima a 1.300.000 euros. L’any 2012, l’Ajuntament va rebre de l’IMSERSO 661.493 euros, mentre que l’aportació municipal superava els 600.000 euros.

José Cholbi, com a defensor del poble valencià, s’ha dirigit a la consellera de Benestar Social i li ha recomanat que coordine les actuacions de les diverses administracions públiques per a unificar les mesures que s’han d’adoptar, i que arbitre les mesures necessàries per a elaborar un Pla de Finançament concertat amb les entitats locals, que faça possible la viabilitat i l’estabilitat del servici.

 

Notícies relacionades