Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • Mitjancem perquè tornen 928€ a una persona major per una sanció improcedent

Actualitat del Síndic

Mitjancem perquè tornen 928€ a una persona major per una sanció improcedent

12-05-2015
Mitjancem perquè tornen 928€ a una persona major per una sanció improcedent

El síndic de greuges de la Comunitat Valenciana, José Cholbi, ha mitjançat davant de la Conselleria d’Economia, Indústria, Turisme i Ocupació després de rebre la queixa d’una dona de 83 anys que discrepava de la sanció emesa per Iberdrola a causa d’una presumpta manipulació del comptador.

La interessada, veïna del bloc durant més de 45 anys, manifestava amb gran preocupació que, sense previ avís i sense tindre constància de la inspecció realitzada, Iberdrola havia remés una carta a cada abonat (algun d’ells jubilats) d’una finca de Valencia en què els comunicava una sanció perquè hi havien detectat una irregularitat consistent en “ponts de tensió manipulats”. Alhora els advertia que, en cas de no pagar la sanció, els tallarien el subministrament elèctric. Davant d’esta situació de desemparament, l’afectada, que va haver de fer front a un import de 928 €, va presentar una reclamació davant de l’Administració en què desmentia rotundament les acusacions realitzades.

Després d’assabentar-se d’estos fets, el defensor de poble valencià es va interessar per este cas i va demanar informació a la Conselleria d’Indústria respecte d’això, com també va indagar les raons per les quals les labors d’inspecció no s’havien efectuat amb les garanties que els consumidors tenen reconegudes per llei, de manera que els havia generat una absoluta indefensió.

Recentment, el Síndic ha rebut amb satisfacció la resposta de la Conselleria en què comunica que ha estimat la reclamació presentada per l’afectada i ha ordenat l’anul·lació de la facturació emesa per Iberdrola, ja que no era ajustada a dret. Així mateix, la resolució de la Conselleria exigix a Iberdrola, com a entitat causant de la discrepància, que torne a l’afectada els 928 euros.

Notícies relacionades