Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • Mitjancem perquè una menor amb problemes mèdics crònics reba l’assistència necessària en el seu centre escolar

Actualitat del Síndic

Mitjancem perquè una menor amb problemes mèdics crònics reba l’assistència necessària en el seu centre escolar

02-04-2015
Mitjancem perquè una menor amb problemes mèdics crònics reba l’assistència necessària en el seu centre escolar

El síndic de greuges de la Comunitat Valenciana, José Cholbi, ha mostrat la seua satisfacció per la resposta obtinguda, tant des de la Conselleria d’Educació com des de Sanitat, en relació amb l’atenció que ja està rebent en el seu centre educatiu una xiqueta de tres anys amb problemes mèdics crònics.

L’actuació del Síndic estava motivada per la queixa presentada per la mare de la menor, en què denunciava la insuficiència de recursos assistencials per a la seua filla en un centre d’educació primària del municipi de Dolores.

Per la seua banda, la Conselleria d’Educació va comunicar al Síndic la decisió de canviar de centre la menor perquè estiguera més pròxima al centre de salut de la localitat i així poder facilitar la seua assistència mèdica. Així mateix, el centre hi ha disposat una educadora d’educació especial als matins i una professora de suport d’educació infantil a les vesprades per a atendre adequadament l’alumna.

Per la seua banda, la Conselleria de Sanitat va informar el Síndic que el centre de salut de Dolores ha elaborat un pla de cures especialitzades per a la menor, amb l’execució d’un taller pràctic a tot el personal sanitari del centre. Així mateix, la infermera responsable de pediatria del centre de salut té actualment incloses en la seua agenda dues visites diàries al centre escolar, en dos moments diferents de la seua jornada laboral, per a poder dur a terme una avaluació detallada de les necessitats de salut de la menor de manera continuada al llarg de la seua jornada escolar.

Notícies relacionades