Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • Obrim una queixa d’ofici sobre l’actuació municipal a la zona del cementeri d’Alacant

Actualitat del Síndic

Obrim una queixa d’ofici sobre l’actuació municipal a la zona del cementeri d’Alacant

17-12-2015
Obrim una queixa d’ofici sobre l’actuació municipal a la zona del cementeri d’Alacant

El Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana ha obert una queixa d’ofici per a conéixer i analitzar les actuacions que s’estan duent a terme i aquelles que té previstes l’Ajuntament d’Alacant per a garantir l’atenció integral de les persones que residixen a la zona del cementeri d’esta localitat.

La intervenció del defensor del poble valencià es produïx després de tenir constància a través dels mitjans de comunicació i per denúncies veïnals de les condicions de marginació en què es troba la ciutadania que viu en esta àrea del municipi alacantí.

Les informacions recollides descriuen un escenari d’extrema pobresa, falta de condicions mínimes de salubritat i habitabilitat, i inseguretat física, ja que hi ha edificis en estat de ruïna i una quantitat de menors en situació de risc. Així mateix, el Síndic també s’ha assabentat de les dificultats de les persones que viuen a la zona per a accedir amb normalitat a recursos de salut, escolars, socials i fins i tot de transport públic a determinades hores del dia.

Per tot això, el Síndic s’ha dirigit a l’Ajuntament d’Alacant per a demanar-li informació sobre esta realitat, quina intervenció municipal s’hi està fent actualment, com també aquelles actuacions que tinga previstes dur-hi a terme a fi de donar resposta a les necessitats del veïnat d’esta zona.

Notícies relacionades