Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • Participem en una jornada sobre el dret d’accés a l’habitatge

Actualitat del Síndic

Participem en una jornada sobre el dret d’accés a l’habitatge

22-10-2015
Participem en una jornada sobre el dret d’accés a l’habitatge

L’adjunt primer del Síndic de Greuges, Ángel Luna, ha manifestat avui que l’accés a l’habitatge ha de ser configurat com un dret subjectiu exigible per tots els ciutadans. D’acord amb la seua opinió, l’habitatge a Espanya ha estat tradicionalment fora de la concepció de l’estat de benestar, i s’ha deixat a mans del sector privat per la seua estreta vinculació amb els interessos econòmics. En este sentit «s’ha donat prioritat a la visió economicista, la de l’habitatge com a bé econòmic, com a mercaderia, davant del dret fonamental que entén l’habitatge com una necessitat bàsica».

Així mateix, Luna ha insistit durant la seua intervenció en el fet que cal garantir al ciutadà el dret a l’habitatge: «no podem permetre que hi haja un llançament sense tenir abans una alternativa habitacional», i a més ha puntualitzat que el dret a l’habitatge no significa tenir-lo en propietat. Si bé fins ara els poders públics han prioritzat la propietat com a model d’accés a l’habitatge, Luna ha apostat avui per potenciar el lloguer com a alternativa a este patró.

L’adjunt primer del Síndic ha fet estes consideracions durant el transcurs de la jornada: Construint el Dret a l’Habitatge, organitzada per l’Associació Espanyola de Promotors Públics d’Habitatge i Sòl (AVS), el Patronat de l’Habitatge d’Alacant i la Direcció General de Rehabilitació i Regeneració Urbana de la Generalitat.

Notícies relacionades