Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • Problemes d’accessibilitat en dependències públiques

Actualitat del Síndic

Problemes d’accessibilitat en dependències públiques

09-08-2012
Problemes d’accessibilitat en dependències públiques

El síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, José Cholbi, s’ha dirigit a l’Ajuntament d’Alacant, després de rebre al voltant de 20 queixes de l’Associació Alacant Accessible i de persones afectades, en què denunciaven els problemes d’accessibilitat per a les persones amb mobilitat reduïda en algunes dependències municipals (el Registre de l’Ajuntament, la Regidoria de Participació Ciutadana o el Punt d’Informació Municipal sobre Discapacitat, entre d’altres).

Per la seua banda, l’Ajuntament ha informat el síndic que les regidories d’Atenció Urbana i d’Acció Social estan desenvolupant actualment el Pla d’eliminació de barreres urbanístiques, del qual s’han desenvolupat ja tres fases i, en la mesura que obtinguen consignació pressupostària, es conclourà.

D’acord amb l’informe municipal remés al síndic, l’objectiu del Pla és aconseguir la màxima accessibilitat en la ciutat i els seus edificis públics. En este sentit, l’Ajuntament manté que des de fa diversos anys, en tots els projectes d’actuació, tant en la via pública com en els edificis municipals, exigixen que complisquen amb tota la normativa urbanística que fa referència a l’adequada accessibilitat dels espais públics.

Des de la Regidoria d’Atenció Urbana també es fa saber al síndic que han pres bona nota dels escrits que els ha enviat esta institució, a fi d’incloure’ls en els diversos projectes que s’escometran en el futur per a eliminar completament les barreres urbanístiques que encara poden quedar en alguns edificis públics municipals.

Per la seua banda, l’Associació Alacant Accessible ha comunicat al síndic que han sol·licitat una reunió amb l’alcaldessa per conéixer detalladament el Pla esmentat, com també la seua viabilitat. 

 

Notícies relacionades