Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • Queixa d’ofici sobre la modificació de l’ordenança ORA a Alacant

Actualitat del Síndic

Queixa d’ofici sobre la modificació de l’ordenança ORA a Alacant

30-07-2012
Queixa d’ofici sobre la modificació de l’ordenança ORA a Alacant

 

El síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, José Cholbi, ha obert una queixa d’ofici per investigar quina està sent l’actuació de l’Ajuntament d’Alacant en el conflicte generat entre el consistori i les associacions de veïns i comerciants davant de l’anunci de modificació de l’ordenança de l’ORA. D’acord amb els veïns i comerciants, esta modificació té com a única finalitat la recaptació i no la millora de la capacitat d’aparcament de la ciutat. 

En la petició d’informe a l’Ajuntament, el síndic emprén una reflexió sobre les noves formes de governació, en concret sobre el concepte de governança local i la bilateralitat en les relacions entre els administradors i els administrats. En este sentit, Cholbi manté que la gestió de la cosa pública, en l’actualitat, no pot canalitzar-se unilateralment com el desplegament d’actes i resolucions dirigides als administrats, sinó que també estos han de participar en els criteris rectors d’assumptes públics.

Així mateix, el defensor valencià assenyala que el dret a la participació ciutadana és un element clau en la pràctica local, que a més guanya una importància vital en temps difícils com els actuals.

Tenint en compte el que hem dit, Cholbi ha considerat convenient dirigir-se a l’Ajuntament d’Alacant per demanar informació suficient sobre la realitat d’estos fets i de la resta de circumstàncies concurrents en esta situació.

 

Notícies relacionades