Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • Recomanem a Rojales que solucione les molèsties acústiques i les vibracions procedents de la seua xarxa d’aigües

Actualitat del Síndic

Recomanem a Rojales que solucione les molèsties acústiques i les vibracions procedents de la seua xarxa d’aigües

27-05-2015
Recomanem a Rojales que solucione les molèsties acústiques i les vibracions procedents de la seua xarxa d’aigües

El síndic de greuges de la Comunitat Valenciana, José Cholbi, ha recomanat a l’Ajuntament de Rojales que duga a terme una visita d’inspecció per a comprovar els nivells sonors de la instal·lació d’aigües objecte de la queixa i que, en cas de ser necessari, adopte les mesures i obres necessàries per a evitar les molèsties produïdes.

El defensor valencià va iniciar la investigació després de rebre la queixa d’una ciutadana que manifestava que, des de la fi de 2013, la seua casa estava afectada per unes vibracions i freqüències sonores molt molestes i intenses. L’afectada relacionava estes molèsties amb la posada en marxa de la nova connexió d’aigua de l’Ajuntament, en concret amb els motors del grup d’impulsió d’aigua, tal com va poder comprovar un tècnic de l’empresa Hidraqua. En este sentit, la interessada denunciava que estes vibracions no solament podien causar danys sobre la seua casa, sinó que podrien fer que resultara impossible viure, descansar i dormir en este habitatge, fet que encara era més greu.

L’ajuntament de Rojales, per la seua banda, va detallar al Síndic les labors dutes a terme per a investigar el problema i va arribar a la conclusió que seria necessari escometre noves modificacions en la xarxa.

En la resolució del Síndic, Cholbi reconeix els esforços realitzats per l’Ajuntament a fi de resoldre les molèsties produïdes a la ciutadana. Tanmateix, li recorda que els servicis d’aigua potable i clavegueram són competència municipal i que, per tant, l’Ajuntament té l’obligació de vetlar pel funcionament correcte de les seues instal·lacions.

A més, esta institució insistix en el fet que els tribunals de justícia han declarat reiteradament que els sorolls incidixen perniciosament sobre el dret fonamental a la inviolabilitat del domicili i els drets constitucionals a la protecció de la salut, un medi ambient adequat i un habitatge digne. Per tant, els poders públics tenen l’obligació irrenunciable de vetlar perquè estos es complisquen.

Finalment, el Síndic advertix en el seu escrit que la inactivitat de l’Administració en esta matèria pot donar lloc a responsabilitat patrimonial, exigible per la interessada.

Vegeu el contingut íntegre de la resolució del Síndic sobre esta matèria.

Notícies relacionades