Actualitat

Actualitat del Síndic

Reunió de defensors a Santiago

03-06-2015
Reunió de defensors a Santiago

L’adjunt primer del Síndic, Ángel Luna, ha participat avui en una reunió de treball de tots els defensors espanyols, en la qual han intervingut també titulars i representants de les defensories del País Basc, Andalusia, Catalunya, Castella i Lleó, Canàries, Navarra, Aragó, Galícia i del Defensor del Poble estatal.

La trobada s’ha dut a terme al Parlament de Galícia, on han estat rebuts per la seua presidenta, Pilar Rojo Noguera. Durant la reunió els defensors han abordat assumptes relacionats amb el funcionament i la tramitació d’expedients d’estes institucions, i han forjat canals de cooperació en la resolució de queixes i nous problemes plantejats per la ciutadania.

La reunió de titulars ha coincidit amb la realització, a la seu del Valedor do Pobo, d’un taller sobre el dret constitucional a l’habitatge. En este taller, els participants -personal tècnic de les diverses defensories- han aprofundit en qüestions relacionades amb les condicions d’accés a un habitatge públic en règim de propietat o lloguer. Així mateix, s’hi ha analitzat la problemàtica de les cases buides, com també la regulació i el control de les ajudes públiques directes i indirectes.

Notícies relacionades