Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • Reunió de l’Observatori del Menor del Síndic de Greuges

Actualitat del Síndic

Reunió de l’Observatori del Menor del Síndic de Greuges

16-10-2015
Reunió de l’Observatori del Menor del Síndic de Greuges

L’Observatori del Menor del Síndic ha dut a terme avui una reunió del Plenari a la Seu Ciutat d’Alacant de la UA. Hi han participat representants de l’Observatori del Dret Universal a la Salut de la Comunitat Valenciana (ODUSALUD), COVAPA-FAPA Gabriel Miró, Creu Roja, Fundació Diagrama, Pares 2.0, Associació de Directores i Directors dels Instituts d’Educació Secundària del País Valencià (ADIESPV), Departament de Servicis Socials d’UGT-PV, Àrea del Menor de FECCOOPV, la Plataforma en Defensa de l’Acolliment Familiar a la Comunitat Valenciana (PDACV), l’Associació per a l’Atenció del Xiquet i Adolescent amb Problemes de Salut Mental i Discapacitat (EDUCATEA), el Departament de Comunicació i Psicologia Social de la Universitat d’Alacant; CÀRITAS DIOCESANA Orihuela-Alacant, UNICEF Comunitat Valenciana, com també persones professionals i expertes vinculades al món de la infància.

Esta és la primera trobada de les persones integrants de l’Observatori del Menor, després de la seua posada en marxa el passat 10 de juny. Les reunions tindran caràcter trimestral, tot i que també hi podrà haver sessions extraordinàries a petició d’alguna persona integrant del l’Observatori, atenent a la urgència d’algun assumpte que calga tractar.

El principal objectiu de l’Observatori del Menor és crear un espai de reflexió, en què tots i totes les professionals, des de les seues respectives perspectives i àmbits d’actuació, puguen detectar i traslladar possibles vulneracions en els drets de la infància, a fi d’elaborar propostes de millora dirigides a les administracions competents. Alhora, es pretén fer més visible i accessible la institució del Síndic per a este col·lectiu, com també promoure el coneixement dels seus drets.

En la pàgina web del Síndic hi ha un apartat dedicat a l’Observatori del Menor, en què es pot consultar tota la informació relativa a les actuacions dutes a terme i altres documents d’interés, com ara: les actes, el reglament, els grups de treball que constituïts, les normes, els protocols, els convenis convenis internacionals relatius als drets del menor, etc.

Notícies relacionades