Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • Reunió de treball amb la consellera de Benestar Social  

Actualitat del Síndic

Reunió de treball amb la consellera de Benestar Social  

19-01-2015
Reunió de treball amb la consellera de Benestar Social  

El síndic de greuges de la Comunitat Valenciana, José Cholbi, acompanyat pels dos adjunts, Ángel Luna i Carlos Morenilla, han mantingut avui una trobada amb la titular de Benestar Social, Asunción Sánchez Zaplana, a la seu del Síndic. Durant la reunió s’han abordat diversos aspectes del treball del defensor en relació amb queixes presentades per la ciutadania sobre temes que depenen d’esta Conselleria.

Entre els aspectes que han tractat durant la reunió destaca l’agilització dels tràmits relatius al reconeixement dels drets de la ciutadania en l’aplicació de la Llei de la dependència. De la mateixa manera, han conversat sobre els aspectes concernents a l’aplicació de la normativa relacionada amb la Renda Garantida de Ciutadania.

Un capítol especial ha ocupat la modificació del sistema de participació de la ciutadania en els costos d’alguns servicis, conegut popularment com «copagament»; ja que, des de l’1 de gener del 2015, el cost es tramita per la via de la Llei de taxes de la Generalitat, fet que pot plantejar alguns problemes per al finançament de les entitats concertades que atenen persones majors amb discapacitat i en situació de dependència.

Finalment, el síndic ha traslladat a la consellera la seua preocupació pels aspectes relatius a l’estada de persones tutelades per la Generalitat en centres residencials, com també la situació de l’atenció residencial a persones amb malaltia mental crònica.

En acabar la trobada, ambdós titulars han mostrat la seua voluntat de mantenir sessions de treball més específiques entre els tècnics d’ambdues entitats en què poder estrényer la col·laboració entre la Conselleria i el Síndic, i poder abordar amb més detalls cadascuna de les problemàtiques plantejades.

Notícies relacionades