Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • Reunió de treball amb la Plataforma en Defensa de la Llei de la Dependència

Actualitat del Síndic

Reunió de treball amb la Plataforma en Defensa de la Llei de la Dependència

25-02-2015
Reunió de treball amb la Plataforma en Defensa de la Llei de la Dependència

L’adjunt primer del Síndic de Greuges, Ángel Luna, ha mantingut avui la seua primera reunió de treball amb els nous representants de la Plataforma en Defensa de la Llei de la Dependència d’Alacant.

Durant la trobada, el portaveu de la plataforma, Jaume Martorell, ha mostrat la seua preocupació per les actuacions que s’estan duent a terme des de l’Administració autonòmica per a fer efectiu el cobrament de les taxes que han de pagar les persones dependents usuàries de centres i servicis.

Així mateix, els representants d’este col·lectiu li han traslladat la seua inquietud per les comunicacions que estan rebent les persones amb dependència, en les quals se’ls requerix que comuniquen a la Conselleria les dades del compte bancari en què ha de carregar-se l’import de la taxa, sense concretar l’import d’esta, alhora que els informen dels possibles recàrrecs que es poden derivar de les demores en el pagament.

A esta nova problemàtica cal afegir les dificultats originades per les demores en la tramitació d’expedients i el reconeixement dels drets dels hereus. Sobre estes últimes qüestions, el Síndic no es cansa d’insistir en les seues recomanacions que s’agilitzen els temps de resolució dels expedients, que es reconega el dret de percepció de prestacions als hereus de persones dependents difuntes sense PIA, i que es doten de pressupost les partides destinades a l’atenció a la dependència.

 

Notícies relacionades