Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • Supressió d’una ruta de transport escolar a Orihuela

Actualitat del Síndic

Supressió d’una ruta de transport escolar a Orihuela

26-10-2012
Supressió d’una ruta de transport escolar a Orihuela

 El síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, José Cholbi, ha obert una queixa d’ofici, alertat pels mitjans de comunicació, per investigar les dificultats amb què es troben més de 50 alumnes del Col·legi Públic Mare de Déu dels Desemparats d’Orihuela. Segons sembla, estos escolars, residents a diverses pedanies d’esta localitat, estan obligats diàriament a canviar d’autonomia per a anar a classe, ja que han llevat una de les dues rutes de transport escolar i ha calgut adaptar l’única ruta existent a les diverses parades, la qual cosa implica un augment del recorregut i un increment del temps que s’hi empra.

Segons es desprén de les notícies publicades, les obres de l’AVE, que tenen previst durar dos anys, obliguen els alumnes de la pedania Vereda Liorna a desplaçar-se fins a la regió de Múrcia per a després tornar a la ruta cap al centre escolar (a la Comunitat Valenciana). A més, hi destaca l’augment de perillositat per als escolars, a causa del gran nombre de rotondes, séquies i assarbs per les quals passen, com també el trànsit continu de vehicles pesants. Esta situació està provocant que l’autobús arribe al centre escolar amb retard i que els alumnes entren en les classes respectives quan ja estan iniciades.

El canvi de criteri per a la concessió de les ajudes del menjador i transport escolar, provocat, sens dubte, per l’actual conjuntura econòmica, ha ocasionat l’entrada de nombroses queixes en el defensor del poble de la Comunitat Valenciana. El denominador comú d’estes queixes sol ser la disconformitat dels pares d’alumnes amb la denegació als seus fills dels servicis de transport i menjador escolar.

Per tot això, el síndic s’ha dirigit, tant a l’Ajuntament d’Orihuela com a la Conselleria d’Educació, per determinar si tot el que hem dit obeïx a la supressió d’alguna ruta escolar a la ciutat d’Orihuela i pot afectar els alumnes del CEIP Mare de Déu dels Desemparats o també altres centres docents ubicats a les diverses pedanies de la localitat.

 

Notícies relacionades