Actualitat

Actualitat del Síndic

vacio

15-06-2010
vacio

Una nombrosa delegació del Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, entre els quals hi havia el síndic i els dos adjunts, s’ha desplaçat fins a la ciutat comtal per participar en unes jornades de treball entre el Síndic de Greuges de Catalunya i el de la Comunitat Valenciana. La reunió s’ha dut a terme al llarg dels dies 15 i 16 de setembre, a la seu del Síndic català, ubicada a Barcelona.

Al llarg d’estos dies s’han tractats nombrosos i diversos temes, per la qual cosa els participants han treballat en tallers especialitzats per matèries. D’una banda, cal subratllar les qüestions relacionades tant amb el procediment de treball intern d’estes institucions com amb el seu funcionament. D’una altra banda, destaquen els temes connexos amb les queixes que els ciutadans han interposat al Síndic, com ara la contaminació acústica, les antenes de telefonia mòbil, la sinistralitat local, les barreres arquitectòniques, les llistes d’espera i la immigració, entre d’altres.

El dilluns, els participants van fer una visita institucional al Parlament de Catalunya, on van ser rebuts en audiència pel seu president, Joan Rigol. A l’endemà, després de la jornada de treball matinal, van visitar l’Ajuntament de Barcelona i van ser atesos per la regidora de Relacions Institucionals, Katy Carreras-Moysi. A continuació, van anar a la Generalitat de Catalunya, on els esperava el secretari general de Presidència, Carles Duarte.

El resultat d’esta trobada entre Síndics ha estat fructífer i ha significat una experiència molt positiva per a tots els participants. I, des d’esta pàgina, volem agrair una altra vegada al Síndic de Greuges de Catalunya, Antón Cañellas, i a tot el seu equip l’hospitalitat i tot l’afecte amb què ens han acollit durant estos dies.

Notícies relacionades