Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • XXI Congrés de la Federació Iberoamericana de l’Ombudsman

Actualitat del Síndic

XXI Congrés de la Federació Iberoamericana de l’Ombudsman

01-12-2016
XXI Congrés de la Federació Iberoamericana de l’Ombudsman

Els adjunts del Síndic de Greuges, Ángel Luna i Carlos Morenilla, han participat del 22 al 24 de novembre en el XXI Congrés de la Federació Iberoamericana de l’Ombudsman (FIO) que enguany s’ha dut a terme a Tenerife. El tema central de la trobada ha estat el fenomen de la pobresa en relació amb els drets humans.

 

D’aquesta manera, les persones que hi han participat han analitzat: el dret a l’habitatge i als serveis bàsics; el paper dels defensors del poble per a assolir l’objectiu número 1 de l’agenda 2030 de Nacions Unides, que és posar fi a la pobresa en totes les seues formes arreu del món; i a més a més, l’educació inclusiva i la igualtat d’oportunitats com a eina per a trencar el cicle de la pobresa, que ha estat també un dels assumptes debatuts pels defensors en la taula redona.

 

De manera paral·lela al congrés i a l’assemblea general, també s’han reunit les diverses xarxes temàtiques que desenvolupen el seu treball en el marc de la FIO: la Defensoria de les Dones, la de Comunicadors, la de Migrants i la de la Infantesa i l’Adolescència. Justament esta última va acordar per unanimitat nomenar el Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, i en representació seua l’adjunt segon, Carlos Morenilla, coordinador per a la regió europea de la Xarxa de la Infantesa i l’Adolescència de la FIO.

Notícies relacionades