Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • El Síndic sol·licita reubicar una funcionària per motius de salut

Actualitat del Síndic

El Síndic sol·licita reubicar una funcionària per motius de salut

21-04-2015
El Síndic sol·licita reubicar una funcionària per motius de salut

EL síndic de greuges de la Comunitat Valenciana, José Cholbi, ha resolt la queixa plantejada per una funcionària de carrera d’una escola infantil d’un municipi alacantí, a qui havien rebutjat la petició de canvi de lloc de treball per motius de salut. Per a esta petició l’autora de la queixa va aportar un informe emés per l’Institut Valencià de Seguretat i Salut en el Treball (INVASSAT) en el qual s’especificava que la treballadora no era apta per al lloc de treball d’educadora d’educació infantil i s’hi aconsellava un canvi de lloc de treball que eliminara els factors de riscos ergonòmics de maneig manual de càrregues, moviments repetitius i sobreesforços físics.

Tanmateix, l’Administració va manifestar, d’una banda, la impossibilitat d’adaptació del seu lloc de treball i, d’una altra banda, la inviabilitat d’un canvi de plaça, ja que en aquell moment no hi havia cap lloc vacant adequat en el cos d’administració especial a què pertany l’afectada.

Sobre este punt, el Síndic entén que esta limitació es produïx en l’àmbit de la Conselleria d’Educació, Esport i Cultura de què depén l’afectada, i per això planteja la possibilitat d’adscriure de manera provisional la funcionària no docent a una altra conselleria, organisme o institució integrant o dependent de la Generalitat.

La resolució del defensor del poble valencià es basa en la normativa, tant estatal com autonòmica, d’aplicació en este assumpte particular. D’esta normativa destaca, per la seua claredat, el Decret 106/2005, de 3 de juny, del Consell de la Generalitat, pel qual es desenvolupa el procediment per a l’adaptació o el canvi de lloc de treball del personal funcionari per motius de salut. Esta norma establix que quan un funcionari es trobe en circumstàncies com la descrita s’adaptaran les condicions del seu lloc de treball o, si això no fóra adequat o suficient, s’intentarà dedicar-lo a altres tasques que siguen idònies i en les quals puga continuar sent útil al servici públic, ja siga en el mateix lloc mitjançant un canvi temporal de funcions, ja siga adscrivint-lo a un altre lloc vacant.

Per tot això, el Síndic ha suggerit a la Conselleria d’Hisenda i Administració Pública que, davant la normativa citada, de conformitat amb l’informe de l’INVASSAT (…), valore l’adscripció provisional de l’autora de la queixa a un lloc de treball de qualsevol de les conselleries, organismes o institucions integrants o dependents de l’Administració de la Generalitat.

Consulteu la resolució íntegra del Síndic sobre este assumpte.

 

Notícies relacionades