Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • Cholbi participa en les XXVI Jornades de Coordinació de Defensors del Poble a Cartagena

Actualitat del Síndic

Cholbi participa en les XXVI Jornades de Coordinació de Defensors del Poble a Cartagena

07-06-2011
Cholbi participa en les XXVI Jornades de Coordinació de Defensors del Poble a Cartagena

El síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, José Cholbi, està participant des d’avui en les Jornades de Coordinació de Defensors del Poble autonòmics, que enguany se celebren a Cartagena. Els titulars de les defensories autonòmiques i la defensora del Poble d’Espanya analitzaran en esta XXVI edició els drets de les persones grans.

Les jornades han estat inaugurades pel president de la Comunitat Autònoma de Múrcia, Ramón Luis Valcárcel, a l’acte també ha participat el president de l’Assemblea Regional de Múrcia, Francisco Celdrán Vidal, la defensora del Poble d’Espanya, María Luisa Cava de Llano i Carrió, i el rector de la Universitat Politècnica de Cartagena, Félix Faura Mateu.

Segons el defensor de Múrcia i organitzador de les Jornades, Ruiz Abellán, és convenient que des dels àmbits institucionals s’implementen polítiques públiques dirigides a modificar la percepció de les persones grans, tenint en compte la seua aportació a la societat, en front de la consideració com una càrrega econòmica creixent.

Els resultats de les enquestes sobre les condicions de vida de les persones grans, posen de relleu l’escàs ús que este col·lectiu manifesta fer de determinats serveis i ajudes oferits per les administracions públiques (unes vegades perquè no els utilitzen a pesar de conéixer-los, però també en percentatges elevats per pur desconeixement dels mateixos). Entre les propostes de millora, que els defensors han analitzat avui, destaca la necessitat que els poders públics incrementen el nombre de canals d’informació sobre les polítiques actives dirigides a les persones grans.

En l’actualitat, el nombre de persones grans de 65 anys a Espanya frega la xifra de 8 milions (el 17% de la població). Les previsions demogràfiques ens indiquen que per a l’any 2040 el nombre de persones grans estarà pròxim als 14 milions (el que representa un 31% de la població), i més de 4 milions i mig superaran els 80 anys.

Notícies relacionades