Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • Demanem a Educació que solucione les deficiències de climatització al menjador del CP Rodríguez Fornós de València

Actualitat del Síndic

Demanem a Educació que solucione les deficiències de climatització al menjador del CP Rodríguez Fornós de València

22-12-2015
Demanem a Educació que solucione les deficiències de climatització al menjador del CP Rodríguez Fornós de València

El Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana ha recomanat a la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport que “sense més dilació, adeqüe, millore i reforme la climatització del menjador escolar del CP Rodríguez Fornós de València, a fi que les obres estiguen concloses quan acaben les vacances nadalenques”.

La falta de calefacció en este centre, especialment al menjador, ja va ser denunciada per esta institució a la fi de 2014 i vam recomanar a l’Administració que hi duguera a terme els treballs d’adequació durant les vacances d’estiu, de manera que les instal·lacions estigueren a punt per a l’inici del curs 2015-16.

Segons l’informe tècnic municipal, els sostres del menjador són de xapa i es troben a una altura superior als 10 metres, per la qual cosa és difícil que l’aire calent baixe fins al sòl. A més, els finestrals del menjador són de metacrilat i tenen unes obertures que de vegades són de més de 4 cm, per la qual cosa no aïllen correctament del fred. Segons la promotora de la queixa, estes deficiències obliguen els xiquets a suportar baixes temperatures i a “dinar amb l’abric”.

Tal com hem declarat des d’esta institució moltes vegades en les nostres contínues recomanacions, contingudes en els diversos informes anuals presentats a les Corts Valencianes, una educació de qualitat exigix, en primer lloc, que els centres docents disposen dels equipaments necessaris d’acord amb les seues característiques i circumstàncies específiques. No es pot obviar, en este sentit, que la posada en marxa d’accions educatives que afavorisquen la formació integral de l’alumnat i que siguen efectives passa, sovint, per dotar adequadament els centres amb els mitjans materials necessaris (biblioteca, aules de suport, aules d’informàtica, gimnàs, menjador, etc.).

 

Vegeu les dues resolucions del Síndic sobre este assumpte:

Notícies relacionades