Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • El Síndic de Greuges demana informació a l’Ajuntament d’Alacant a causa dels problemes que presenta el Castell de Santa Bàrbera per a les persones amb mobilitat reduïda

Actualitat del Síndic

El Síndic de Greuges demana informació a l’Ajuntament d’Alacant a causa dels problemes que presenta el Castell de Santa Bàrbera per a les persones amb mobilitat reduïda

16-09-2013
El Síndic de Greuges demana informació a l’Ajuntament d’Alacant a causa dels problemes que presenta el Castell de Santa Bàrbera per a les persones amb mobilitat reduïda

El Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana ha demanat informació a l’Ajuntament d’Alacant sobre els problemes que presenta la fortalesa del Castell de Santa Bàrbera per a les persones amb mobilitat reduïda. José Cholbi acompanya, en la seua petició a la corporació municipal que presidix Sonia Castedo, un llistat dels “punts negres” que denuncien els afectats a través de l’Associació Alacant Accessible, la qual signa la queixa presentada davant del defensor del poble valencià.

José Cholbi sol·licita a l’Ajuntament informació detallada sobre els seus plans per a solucionar els llocs que presenten problemes d’accessibilitat per a les persones amb mobilitat reduïda. Així mateix, exposa en  el seu escrit aquells llocs que necessiten accions municipals de correcció.

En este sentit, el síndic José Cholbi esmenta l’ascensor situat al vessant de la fortalesa, a l’avinguda de Juan Bautista Lafora, que té una vorera molt estreta la qual impedix maniobrar i retrocedir amb cadira de rodes, amb un paviment amb franges que fan vibrar estes cadires. Afegix que només hi funciona un ascensor, per la qual cosa a la temporada d’estiu cal esperar que es buide, ja que només hi caben dues cadires de rodes, cosa que no passaria si funcionaren els dos ascensors que hi ha instal·lats.

Un altre punt conflictiu es troba situat a l’avinguda Vázquez de Mella. Té una vorera ampla a la part esquerra, amb rampa d’accés, però després no es pot baixar de la vorera perquè la rampa que hi ha al final està molt deteriorada i inclinada, i a més el paviment està ple de clots i forats. El següent tram de vorera no té rampa de baixada i hi ha fanals que no permeten el pas amb cadira de rodes. L’accés al parc de l’Ereta presenta desnivells i clots a la calçada, de manera que resulta impracticable per a cadires de rodes.

A la zona d’aparcament, l’empedrat està ple de clots i forats, i només hi ha dues places d’aparcament reservades per a discapacitats, les quals resulten totalment insuficients, atesa l’afluència de turistes i visitants. José Cholbi també demana informació sobre els lavabos del castell, perquè només hi ha un lavabo adaptat, però per a arribar-hi també hi ha desnivells i clots.

Finalment, el síndic Cholbi informa l’Ajuntament dels problemes originats per la sala d’exposicions. Cap de les tres sales, que es troben al pati d’armes, són accessibles. Les persones amb mobilitat reduïda no poden accedir a cap de les tres sales d’exposicions. L’accés a una de les sales sí que es pot millorar, però per a la resta d’exposicions caldria plantejar una altra ubicació, ja que es troben instal·lades dins de sales que són patrimoni històric i, en conseqüència, no són susceptibles d’adaptació.

Notícies relacionades