Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • El síndic de Greuges investiga la demora a l’hora de posar en marxa la línia 2 del TRAM

Actualitat del Síndic

El síndic de Greuges investiga la demora a l’hora de posar en marxa la línia 2 del TRAM

12-01-2012
El síndic de Greuges investiga la demora a l’hora de posar en marxa la línia 2 del TRAM

El síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, José Cholbi, ha obert una queixa d’ofici per investigar el retard afegit de vuit mesos, anunciat esta setmana per la Conselleria d’Infraestructures, per a posar en funcionament la línia 2 del TRAM.

El defensor del poble d’esta Comunitat ha volgut destacar la importància i prioritat de la línia 2 del TRAM a la ciutat alacantina, les obres de la qual van començar a la fi de 2006 i van acabar al febrer de 2011. Segons Cholbi, la posada en marxa d’esta línia té una importància decisiva per a satisfer les necessitats ciutadanes, a més recorda que esta línia unirà el centre d’Alacant (plaça dels Estels) amb la població de Sant Vicent del Raspeig, i que passarà per llocs tan emblemàtics i transitats com ara l’Hospital General, el campus de la Universitat d’Alacant i alguns dels barris més poblats de la ciutat. És per això que implicarà una millora notable en els desplaçaments per motius laborals, formatius i en l’accés als comerços de les zones per les quals transcorre la línia 2.

Així mateix, el síndic afegix en el seu escrit a la Conselleria que la referida línia és rellevant per a aconseguir un entorn urbà d’alta qualitat al servici de les persones. Es tracta d’avançar cap a un patró més equilibrat de mobilitat, en què els desplaçaments a peu, amb bicicleta i el transport públic tinguen un paper cada vegada més rellevant, tant al cor dels espais metropolitans com en els àmbits cada vegada més amplis als quals s’estén la mobilitat quotidiana. En este sentit, Cholbi recorda a la Conselleria que l’art. 2 de la Llei 6/2011, d’1 d’abril, de mobilitat de la Comunitat Valenciana, disposa que les administracions públiques hauran de facilitar la mobilitat de les persones com a element essencial de la seua qualitat de vida i de les possibilitats de progrés, amb el desenvolupament de les seues oportunitats d’accés al treball, a la formació, als servicis i a l’oci.

Per tot això, el síndic s’ha dirigit a la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient amb l’objectiu de conéixer de primera mà els motius que impedixen que es pose en marxa ràpidament la línia 2 del TRAM.

Notícies relacionades