Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • El Síndic investiga els efectes d’una antena de telefonia mòbil a Sant Joan d’Alacant

Actualitat del Síndic

El Síndic investiga els efectes d’una antena de telefonia mòbil a Sant Joan d’Alacant

15-02-2013
El Síndic investiga els efectes d’una antena de telefonia mòbil a Sant Joan d’Alacant

 

El Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana s’ha dirigit a l’Ajuntament de Sant Joan d’Alacant perquè li remeta tota la informació necessària sobre la instal·lació d’una antena de telefonia mòbil en un edifici del cèntric passeig de la Rambla. José Cholbi vol conéixer els efectes d’esta instal·lació en la comunitat de veïns, atés que els seus portaveus han alertat el defensor del poble valencià sobre la possibilitat que la radiació de l’antena siga perillosa. En l’esmentat edifici han mort dos veïns de tumors cerebrals fulminants, tal com informen els portaveus.

Els autors de la queixa es lamenten que moltes vegades s’han dirigit a la corporació municipal, que presidix Manuel Aracil, sense que fins a la data hagen rebut resposta. Sol·licitaven conéixer si l’antena de telefonia mòbil té llicència d’obres municipal i d’activitat, com també els controls, si n’hi ha, que s’hagen fet sobre els seus nivells de radioactivitat.

En l’escrit dirigit per José Cholbi a l’Ajuntament de Sant Joan d’Alacant, el síndic demana a la corporació municipal que remeta a la institució còpia de l’ordenança municipal reguladora de la instal·lació de les antenes de telefonia mòbil; còpia de les llicències d’obres i activitat atorgades per l’Ajuntament a l’antena objecte de l’alarma entre els veïns, i un informe tècnic sobre si l’antena complix amb allò que s’ha prescrit en el reglament que establix condicions de protecció del domini públic radioelèctric, restriccions a les emissions radioelèctriques i mesures de protecció sanitària davant d’emissions radioelèctriques, amb mesures de funcionament que reduïsquen al màxim els nivells d’emissió sobre espais sensibles, com ara escoles, centres de salut, hospitals o parcs públics.

Finalment, José Cholbi recorda a l’Ajuntament de Sant Joan d’Alacant l’obligació que té de contestar als escrits dels veïns que hagen sigut registrats en els servicis municipals corresponents.

 

Notícies relacionades