Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • El Síndic investiga l’atenció oferida als usuaris de la residència de Carlet

Actualitat del Síndic

El Síndic investiga l’atenció oferida als usuaris de la residència de Carlet

05-09-2016
El Síndic investiga l’atenció oferida als usuaris de la residència de Carlet

El Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, José Cholbi, ha obert avui una queixa d’ofici per a investigar l’atenció que s’està prestant en la residència mixta de tercera edat del municipi valencià de Carlet. 

El defensor del poble valencià ha pres esta decisió alertat pels mitjans de comunicació que descriuen situacions de desatenció dels residents que fins i tot arriben a posar en risc la seua seguretat. En concret, assenyalen que no ha sigut possible posar en funcionament el protocol de caigudes, a causa de la falta de personal que impedix la cobertura adequada dels torns de treball. 

Davant la gravetat de l’assumpte, la institució es va a dirigir a la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives per a sol·licitar-li informació sobre les circumstàncies que han concorregut en este succés i comprovar si s’estan complint els criteris bàsics de qualitat i respecte als drets de les persones usuàries. A més, el Síndic també s’ha interessat per les denúncies del comité d’empresa que han esmentat la falta de personal en este centre, gestionat per la Generalitat, una situació que impossibilitaria cobrir les necessitats dels seus usuaris i usuàries.

Notícies relacionades