Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • El síndic pregunta a RTVV per què informa les persones acomiadades per l’ERO solament en castellà

Actualitat del Síndic

El síndic pregunta a RTVV per què informa les persones acomiadades per l’ERO solament en castellà

15-03-2013
El síndic pregunta a RTVV per què informa les persones acomiadades per l’ERO solament en castellà

El síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana s’ha dirigit a Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) perquè li explique els criteris que seguix a l’hora d’informar els afectats per l’ERO únicament en castellà. José Cholbi s’ha assabentat, a través de la queixa d’una persona afectada, que les persones que van ser acomiadades del canal autonòmic reben la seua liquidació en castellà i que quan demanen que els envien les comunicacions en valencià, fonts de l’ens els comuniquen que tota la documentació relativa a l’ERO està redactada en castellà.

José Cholbi, com a defensor del poble valencià, ha admés a tràmit la queixa presentada per un redactor periodista de Canal 9 en la qual denuncia que des de RTVV es resistixen a enviar-li les notificacions del seu acomiadament en valencià, a pesar d’haver-ho reclamat davant de la Sotsdirecció de Recursos Humans.

Segons l’autor de la queixa, des de l’esmentada Sotsdirecció de Recursos Humans li van comunicar per escrit que la documentació s’havia elaborat només en castellà, idioma oficial a la Comunitat Valenciana -diu-, i que si em negava a signar la recepció de la carta d’acomiadament ho farien dos testimonis per mi, i que ja traduirien la documentació i l’enviarien al meu domicili. 

Més endavant, l’autor de la queixa informa que, tot i el temps que ha transcorregut des de la recepció del seu escrit d’acomiadament, no ha rebut la documentació que sol·licita en valencià. I recorda per això al síndic José Cholbi que RTVV “incomplix” l’article 7.1 de la Llei 4/1983, de 23 de novembre, d’ús i ensenyament del valencià, que reconeix el valencià com a llengua pròpia de la Comunitat Valenciana.

José Cholbi ha admés la queixa per considerar que reunix els requisits establits en la Llei citada, i demana a RTVV que l’informe d’este assumpte tan prompte com siga possible.

Notícies relacionades