Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • Investiguem l’abocament d’un derivat del petroli al barranc del Portixol a Ontinyent

Actualitat del Síndic

Investiguem l’abocament d’un derivat del petroli al barranc del Portixol a Ontinyent

12-03-2015
Investiguem l’abocament d’un derivat del petroli al barranc del Portixol a Ontinyent

El síndic de greuges de la Comunitat Valenciana, José Cholbi, ha obert avui una queixa d’ofici per investigar l’actuació de l’Administració en relació amb els abocaments que s’han efectuat al barranc del Portixol d’Ontinyent i que han estat denunciats esta setmana pels mitjans de comunicació.

Segons estos mitjans, dissabte passat el barranc del Portixol va aparéixer cobert d’una capa de quitrà, a causa de l’abocament d’un derivat del petroli utilitzat per a l’asfaltat de carrers procedent d’una pedrera pròxima. La Coordinadora Ecologista de la Vall d’Albaida, per la seua banda, ha denunciat la falta de seguretat de la pedrera a l’hora d’operar amb este tipus de material. Així mateix, ha manifestat que el producte presenta un caràcter viscós, fa olor de quitrà, impregna el llit del barranc al llarg de centenars de metres i degrada tot el que troba al seu pas.

Davant de tot el que s’ha publicat, el Síndic vol conéixer de primera mà les mesures adoptades, tant per l’Ajuntament d’Ontinyent com per la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Habitatge, a fi d’instar l’empresa que presumptament va originar l’abocament que netege urgentment el barranc.

Igualment, Cholbi sol·licitarà informació a les administracions afectades sobre les accions que emprendran per a investigar els motius que han originat este abocament i, en especial, per a inspeccionar i acreditar si esta empresa complix les exigències mediambientals establides en la normativa vigent.

 

Notícies relacionades