Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • Recomanació del Síndic per a millorar l’accessibilitat en els autobusos urbans d’Alacant

Actualitat del Síndic

Recomanació del Síndic per a millorar l’accessibilitat en els autobusos urbans d’Alacant

01-10-2014
Recomanació del Síndic per a millorar l’accessibilitat en els autobusos urbans d’Alacant

El síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, José Cholbi, ha remés al consistori alacantí una resolució amb diverses recomanacions dirigides a millorar l’accessibilitat de les persones amb mobilitat reduïda en el transport públic urbà.

Així, Cholbi dóna resposta a la queixa presentada per una ciutadana que té una mobilitat reduïda elevada de més del 80%, per la qual cosa utilitza cadira de rodes en tots els seus desplaçaments. L’afectada denunciava una sèrie d’incidències en el funcionament de les rampes dels autobusos. A això afegia els entrebancs provocats pel mal estat i els desnivells de les voreres a les parades d’autobús, com també per la impunitat dels vehicles mal estacionats, que impedixen que l’autobús s’acoste a l’andana i puga desplegar la rampa. Igualment, destacava, entre altres deficiències, la falta de polsadors avisadors de parada adaptats o les dificultats de les persones amb problemes de mobilitat per a accedir al lector de targetes (allunyats de les rampes). Unes situacions i condicions que impossibiliten l’ús del transport públic de manera autònoma a les persones amb mobilitat reduïda.

Entre les mesures per a implantar-hi millores, el Síndic planteja, de manera transitòria i en aquelles línies d’autobús que no disposen de lectors de targetes adaptats, l’exempció del pagament del bitllet a les persones amb mobilitat reduïda. Així mateix, Cholbi suggerix a l’Ajuntament que elabore un estudi sobre l’ús, la freqüència i les característiques d’este col·lectiu en els autobusos urbans i interurbans, a fi de millorar la seua accessibilitat.

Quant als autobusos que donen servici, el defensor insta a adoptar totes les mesures que siguen necessàries per a millorar la qualitat i l’eficàcia en la prestació d’este servici públic en relació amb els drets dels persones amb mobilitat reduïda, tal com establix la normativa autonòmica actual en matèria d’accessibilitat universal al sistema de transport públic a la Comunitat Valenciana.

Finalment, també insta a adaptar, de manera urgent i tal com tenien previst, el Reglament d’Usuaris de Transport Col·lectiu Urbà de la Ciutat d’Alacant de 1997 a les normes vigents en matèria d’accessibilitat, i a fomentar la participació dels col·lectius de persones afectades. 

 

 

 

Notícies relacionades