Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • Recomanació del Síndic sobre la línia 2 del TRAM d’Alacant

Actualitat del Síndic

Recomanació del Síndic sobre la línia 2 del TRAM d’Alacant

04-05-2012
Recomanació del Síndic sobre la línia 2 del TRAM d’Alacant

 

El síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, José Cholbi, ha recomanat a la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient que accelere l’adopció de totes les mesures que considere necessàries per a aconseguir que la línia 2 del TRAM d’Alacant es pose en funcionament com més prompte millor.

Esta ha sigut la resolució del Síndic a la queixa d’ofici oberta després de les nombroses queixes rebudes per part de ciutadans, entitats i associacions pel retard en la posada en marxa de la línia esmentada.

En la seua resolució, Cholbi indica que, segons la normativa autonòmica vigent, el Síndic no té competències legals per a pronunciar-se sobre la forma de gestió de la línia 2 del TRAM, ja que esta competència per a decidir entre la gestió directa -a través de l’entitat FGV– o indirecta -mitjançant un contracte de servici públic adjudicat a una entitat privada-, correspon en exclusiva a la Conselleria.

Esta institució és conscient que la greu crisi econòmica que experimentem està condicionant la prestació de servicis públics bàsics per a la ciutadania, entre els quals es troba el servici de transport. Tot i amb això, Cholbi considera que la ràpida posada en marxa de la línia 2 del TRAM d’Alacant té una importància decisiva per a satisfer les necessitats ciutadanes, ja que unirà el centre d’Alacant (plaça dels Estels) amb la població de Sant Vicent del Raspeig, i passarà per llocs tan emblemàtics i transitats com ara l’Hospital General, el campus de la Universitat d’Alacant i alguns dels barris més poblats i comercials de la ciutat. És per això que comportarà una millora notable en els desplaçaments per motius laborals, formatius i l’accés als comerços de les zones per les quals transcorre la línia 2.

Segons el Síndic, i amb independència de quina siga la forma de gestió, allò important és accelerar al màxim la seua ràpida posada en funcionament. Així mateix, ha manifestat que la referida línia ajudarà a aconseguir un entorn urbà de qualitat. Es tracta d’avançar cap a un patró més equilibrat de mobilitat, en què els desplaçaments, a peu i amb bicicleta, i el transport públic tinguen un paper cada vegada més rellevant, tant en el cor dels espais metropolitans com en els àmbits cada vegada més amplis als quals s’estén la mobilitat quotidiana, conclou el Síndic en la seua resolució.

 

Vegeu el contingut íntegre de la Resolució del Síndic

Notícies relacionades