Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • Urgim la finalització del PAI Camí del Fondo del Grau de València

Actualitat del Síndic

Urgim la finalització del PAI Camí del Fondo del Grau de València

15-09-2015
Urgim la finalització del PAI Camí del Fondo del Grau de València

El Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana s’ha dirigit recentment a l’Ajuntament de València per recomanar-li que extreme els seus esforços per a aconseguir que s’acaben, al més aviat possible, les obres d’urbanització del Pla d’Actuació Integrada conegut com Camí Fondo del Grau.

L’actuació del defensor valencià ha estat motivada per les queixes presentades per algunes associacions de veïns que manifestaven que s’havien dirigit diverses vegades a l’Ajuntament per a demanar que reobrira i condicionara els accessos al cementeri del Grau, però no havien obtingut una solució efectiva al seu problema.

D’acord amb els afectats, l’accés a este cementeri es feia pel carrer Poeta Sant Martí i Aguirre. Tanmateix, a partir del 2007, com a conseqüència de la tramitació del PAI Camí Fondo del Grau i la construcció a la zona del circuit de Fórmula 1, esta via va ser tancada i l’accés al cementeri va resultar totalment dificultat.

D’altra banda, l’Ajuntament de València ha confirmat al Síndic que part dels esmentats accessos al cementeri municipal estan inclosos en l’àmbit del PAI Camí Fondo del Grau i, per això, calgué desviar-hi l’accés. Este pla d’actuació va ser aprovat pel consistori el 30 de juliol del 2004, però, tot i el temps que ha transcorregut, els treballs encara no han acabat. Tanmateix, és cert que l’Ajuntament de València va comunicar al Síndic que havia requerit diverses vegades l’agent urbanitzador perquè concloguera les obres.

Igualment, de la informació facilitada pel consistori valencià es deduïx que el cementeri municipal en qüestió és accessible actualment per als veïns de la ciutat. No obstant això, els mateixos informes municipals fan constar l’existència a les vies de determinades deficiències (relacionades amb l’enllumenat, clavegueram i risc d’inundacions) que haurien de ser objecte d’esmena i de millora.

En tot cas, el fet clar és que han passat ja molts anys des que es va aprovar el PAI (2004) en què s’emmarquen estes obres d’urbanització i encara no s’han acabat. Esta demora en l’execució i finalització de les obres està provocant un perjudici als veïns de València.

Vegeu el contingut íntegre de la resolució del Síndic sobre esta qüestó.

 

Notícies relacionades