Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • València es compromet amb el Síndic a vetlar pel dret al descans durant les Falles

Actualitat del Síndic

València es compromet amb el Síndic a vetlar pel dret al descans durant les Falles

02-11-2015
València es compromet amb el Síndic a vetlar pel dret al descans durant les Falles

El síndic de greuges de la Comunitat Valenciana, José Cholbi, ha rebut amb satisfacció la resposta de l’Ajuntament de València en la qual accepta la recomanació del defensor valencià sobre el problema del soroll generat durant les Falles. En concret, el Síndic recomanava al consistori valencià que adoptara totes les mesures necessàries per a “compatibilitzar al màxim possible la celebració de les festes falleres amb el dret al descans nocturn”.

La intervenció del Síndic es va originar quan va rebre la queixa d’un veí del barri de Russafa, en la qual denunciava les enormes molèsties que havien de suportar en el seu veïnat com a conseqüència de l’activitat promoguda per les agrupacions falleres. En este cas, l’afectat es lamentava dels concerts celebrats a la via pública durant les Falles fins a les 4.00h de la matinada i que no respectaven el límit màxim de decibels establit per la llei valenciana contra la contaminació acústica.

No és la primera vegada que el Síndic es pronuncia sobre problemes de contaminació acústica generats durant la celebració de les festes locals a diversos municipis de la Comunitat Valenciana. Pel que fa a este problema, esta institució considera que la celebració de les festes locals s’ha de compatibilitzar amb el respecte del dret de les persones al descans nocturn, ja que l’ampliació de l’horari durant les festes no es pot entendre com una autorització per a generar sorolls fins a altes hores de la matinada sense cap límit d’intensitat o amb un límit de decibels molt alt.

De la mateixa manera, el defensor valencià recorda que els efectes nocius del soroll afecten en major grau els xiquets, les persones majors i els malalts. En este sentit, exposa que “a ningú se li escapa que no genera les mateixes molèsties una activitat musical que s’estén fins a les 4.00h de la matinada amb un límit de 90 decibels, que la mateixa activitat amb un límit de decibels més reduït i que siga més raonable”.

Consulteu el contingut de la resolució del Síndic sobre este assumpte.

Notícies relacionades