Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • El Síndic demana a l’Ajuntament d’Alacant que indemnitze una ciutadana que va tindre un accident amb moto

Actualitat del Síndic

El Síndic demana a l’Ajuntament d’Alacant que indemnitze una ciutadana que va tindre un accident amb moto

13-10-2014
El Síndic demana a l’Ajuntament d’Alacant que indemnitze una ciutadana que va tindre un accident amb moto

El síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, José Cholbi, ha resolt la queixa presentada per una ciutadana que denunciava la dilació a resoldre un expedient d’indemnització per responsabilitat patrimonial, interposat fa més de quatre anys davant de l’Ajuntament d’Alacant per un accident amb moto a l’avinguda de Dénia.

Segons relatava l’afectada, quan circulava per aquella via, a l’altura del complex Vistahermosa, el ciclomotor es va desestabilitzar a causa d’irregularitats en el paviment i una trapa de clavegueram col·locada incorrectament, de manera que van provocar que caiguera a la calçada. Al poc de temps, va presentar una reclamació davant de l’Ajuntament.

D’acord amb la informació facilitada, les deficiències existents en la via estaven  relacionades amb les obres de remodelació en curs que estava promovent la Conselleria d’Infraestructures i Transport. És per això que, en un primer moment, el consistori alacantí va traslladar l’expedient a esta Administració.

El síndic fonamenta la seua resolució en les decisions dels tribunals de justícia i en el dictamen del Consell Jurídic Consultiu. Segons este últim, l’Ajuntament va incomplir el deure de vigilància de la via pública, que encara que estava d’obres i es trobava oberta al trànsit sense cap tipus de senyalització.

En este sentit, el defensor recorda en el seu escrit que els ajuntaments tenen l’obligació inexcusable de mantindre les vies públiques locals obertes a la circulació en unes condicions que garantisquen la seguretat d’aquells que les utilitzen.

Quant a la responsabilitat patrimonial, la Constitució espanyola de 1978, en l’art. 106.2, establix el dret dels particulars a ser indemnitzats per qualsevol lesió que experimenten en els seus béns i dret, sempre que la lesió siga conseqüència del funcionament dels servicis públics.

Per tot això, el síndic ha recomanat a l’Ajuntament d’Alacant que resolga l’expedient dins dels terminis establits i que, tenint en compte el dictamen del Consell Jurídic Consultiu, valore la responsabilitat patrimonial en este cas concret. 

 

Notícies relacionades