Actualitat

Actualitat del Síndic

Decidit el II Concurs de Dibuix Síndic de Greuges

15-06-2010
Decidit el II Concurs de Dibuix Síndic de Greuges

El II Concurs Síndic de Greuges de dibuixos sobre drets humans s’ha decidit hui, dilluns 27 de juny, en les dependències de les Corts Valencianes. El certamen, organitzat pel Síndic i per la ONG Globalització dels Drets Humans, té com a objectiu principal promoure els drets humans entre els escolars de la Comunitat Valenciana.

En esta segona edició del concurs han participat més de 3.000 escolars d’educació primària i secundària de tota la Comunitat Valenciana, una xifra que significa un augment del 50% respecte de la participació de la primera edició. Igual que en la convocatòria del 2004, continua havent-hi una participació majoritària de centres públics, amb un 70%, davant un 30% de centres privats.

El jurat ha estat presidit pel síndic de Greuges, Bernardo del Rosal, i també n’han format part Gemma Amor, consellera de Cooperació Internacional i presidenta de la Fundació Drets Humans Comunitat Valenciana; Sandra Climent, presidenta de la Comissió de Drets  Humans de les Corts Valencianes; i Eduardo Ibáñez, professor de Belles Arts i fotògraf. El jurat ha valorat els 234 dibuixos finalistes, els quals havien superat prèviament dos filtres: el primer, realitzat pels professors dels centres participants, i el segon, dut a terme per dos catedràtics de dibuix.

Els guanyadors d’esta segona edició són:

En la modalitat d’educació primària:

  • Marcos de la Torre González, Col·legi d’Educació Especial Pla de la Mesquita, Xàtiva, València.
  • Ferran Oltra Benavent, Col·legi Públic Rafael Altamira, Quatretonda.
  • Inés Viudes Tormos, Col·legi Ave Maria, Carcaixent.

 

En la modalidad d’educació secundària:

  • Sofía Moreno Almajano, Col·legi La Canyada, València.
  • Aida Razzouq Belenguer, Col·legi La Canyada, València.
  • Pablo Rafael Calabuig Bonafé, IES Enric Soler Igodes, El Romaní, Sollana.

Notícies relacionades