Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • El síndic de Greuges obri una queixa d’ofici per investigar la situació de jubilats i pensionistes pel bo or d’autobús

Actualitat del Síndic

El síndic de Greuges obri una queixa d’ofici per investigar la situació de jubilats i pensionistes pel bo or d’autobús

13-01-2012
El síndic de Greuges obri una queixa d’ofici per investigar la situació de jubilats i pensionistes pel bo or d’autobús

El síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana ha obert una queixa d’ofici per estudiar la situació dels jubilats i pensionistes beneficiaris del bo or d’autobús. José Cholbi vol tenir informació suficient per a dictar una resolució sobre les últimes mesures acordades per l’Ajuntament d’Alacant i l’empresa concessionària del servici municipal, Vectalia, que han implicat una considerable reducció del nombre de viatges gratuïts i, en conseqüència, obliguen jubilats i pensionistes a pagar aquells viatges que superen els 12 desplaçaments gratuïts (anteriorment eren 90 el total de viatges gratuïts).

El defensor del poble valencià és conscient que el col·lectiu de jubilats i pensionistes és un sector de població molt sensible als increments de tarifa del transport públic, sobretot perquè la major part d’esta població rep una pensió molt escassa. Les noves mesures aprovades per l’Ajuntament d’Alacant els obligaria a destinar part dels seus ingressos a un mitjà de locomoció insubstituïble, atesa la necessitat de desplaçar-se als hospitals, ambulatoris i tots aquells centres socials on duen a terme les seues activitats habitualment.

El síndic, José Cholbi, és sensible als nombrosos moviments ciutadans que es produïxen en la societat alacantina a causa de les mesures municipals sobre el transport públic, i les repercussions que estes mesures tenen sobre el col·lectiu de jubilats i pensionistes. Amb l’obertura de la queixa d’ofici, Cholbi sol·licita a l’alcaldessa, Sonia Castedo, la màxima informació sobre els acords referits al transport públic municipal, alhora que li demana informació sobre si s’han adoptat mesures perquè la població afectada puga gaudir d’una quantitat més elevada de viatges gratuïts.

 

Notícies relacionades