Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • El síndic obri una queixa d’ofici per conéixer la situació d’un menor en situació de greu desprotecció

Actualitat del Síndic

El síndic obri una queixa d’ofici per conéixer la situació d’un menor en situació de greu desprotecció

04-02-2011
El síndic obri una queixa d’ofici per conéixer la situació d’un menor en situació de greu desprotecció

El síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, José Cholbi, ha obert una queixa d’ofici per conéixer en profunditat la situació d’un xiquet d’11 anys que es troba en una situació de greu desprotecció, tant per a ell com per a la seua família, segons el dictamen de l’Àrea de Família i Infància del Departament de Benestar Social de l’Ajuntament de Dénia. El menor va ser valorat per l’equip tècnic d’esta Àrea i el seu diagnòstic es concreta en pertorbacions emocionals específiques de la infància, psicosis peculiars de la infantesa, retard mental, amb un coeficient intel·lectual 50-70, i síndrome d’Asperger.

El síndic José Cholbi ha demanat la màxima informació sobre el tema a les conselleries de Sanitat i Benestar Social, perquè vol contrastar esta informació amb la que ha rebut dels tècnics que han avaluat el nen. L’avaluació subratlla que ni el tractament farmacològic realitzat ni els canvis ambientals i educatius que ha introduït la família a petició dels tècnics han sigut suficients per a modular les dificultats temperamentals del pacient. Per este motiu, i com a pla d’actuació, es diu que la situació és clarament insatisfactòria i que cal una separació ambiental entre el xiquet i els pares, d’una durada mitjana llarga. Per això, s’aconsella que el nen romanga en un medi en què siga possible introduir i mantenir pautes efectives de control fins que estos valors i normes s’incorporen de manera estable al seu comportament diari.

Atés que fins avui els tècnics de l’Ajuntament de Dénia no han rebut cap resposta de l’Hospital Marina Salut de Dénia ni del Centre de Protecció de Menors de la Direcció Territorial de Benestar Social, José Cholbi demana a les conselleries de Sanitat i de Benestar Social que donen una resposta immediata a la petició d’informes i que raonen els seus arguments per a mantenir el xiquet dins de la família malgrat els problemes que hi ha hagut, fins i tot intents d’agressió del menor cap a la seua mare.

Notícies relacionades