Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • El síndic s’interessa per l’elaboració i la implantació del Pla de Foment de la Lectura de la Comunitat Valenciana

Actualitat del Síndic

El síndic s’interessa per l’elaboració i la implantació del Pla de Foment de la Lectura de la Comunitat Valenciana

10-01-2012
El síndic s’interessa per l’elaboració i la implantació del Pla de Foment de la Lectura de la Comunitat Valenciana

El síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, José Cholbi, ha obert un expedient d’ofici per conéixer les actuacions que s’estan duent a terme des de la Conselleria de Turisme, Cultura i Esport per a elaborar i impulsar el Pla de Foment de la Lectura de la Comunitat Valenciana.

Este Pla, tal com establix l’article 9 de la Llei 4/2011, de 23 de març, de Biblioteques de la Comunitat Valenciana, considerarà la lectura com una eina bàsica per a l’exercici del dret a l’educació i a la cultura dins del marc de la societat del coneixement.

Així mateix, i d’acord amb la norma esmentada, el Pla de Foment de la Lectura tindrà una consideració especial amb la població infantil i juvenil, i amb els sectors socials més desfavorits, i insistirà especialment sobre les persones que tenen discapacitat i també en l’aprenentatge continu de ciutadans de qualsevol edat, de manera que impulsarà el suport a la lectura per part de les administracions públiques.

El síndic és plenament conscient que l’hàbit de llegir és un puntal bàsic de la formació, el desenvolupament i l’educació de les persones. A més, és un instrument bàsic per a la socialització, participació i convivència democràtica. Així, les biblioteques públiques exercixen un paper fonamental en el foment de la lectura, ja que garantixen l’accés de totes les persones al pensament i a la cultura, en unes condicions d’igualtat d’oportunitats.

Per tot això, Cholbi s’ha dirigit a la Conselleria de Turisme, Cultura i Esport per conéixer de primera mà les actuacions que s’estan duent a terme en allò referent a l’elaboració i impuls del Pla de Foment de la Lectura.

Notícies relacionades