Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • Instem la Generalitat que adjudique un habitatge a una víctima de violència de gènere

Actualitat del Síndic

Instem la Generalitat que adjudique un habitatge a una víctima de violència de gènere

29-05-2015
Instem la Generalitat que adjudique un habitatge a una víctima de violència de gènere

El síndic de greuges de la Comunitat Valenciana, José Cholbi, ha insistit a la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient que solucione com més prompte millor el greu problema d’habitatge d’una víctima de violència de gènere «qui porta esperant l’adjudicació d’una casa en règim de lloguer des del novembre del 2010».

Esta situació ja va ser denunciada davant del defensor del poble valencià, qui va formular una recomanació a l’abril de 2014, que va ser acceptada per la Conselleria, però fins a hores d’ara no s’ha fet efectiva l’adjudicació.

La Conselleria, per la seua banda, ha comunicat al Síndic que al gener d’enguany va remetre l’expedient de la interessada a l’Ajuntament d’Alacant perquè el seu cas fóra estudiat en la primera reunió que duguera a terme la comissió mixta formada per l’Ajuntament d’Alacant i EIGE. No obstant això, com que no hi havia habitatges disponibles per a l’adjudicació, la reunió encara no s’ha efectuat.

Tenint en compte la situació d’extrema gravetat en què es troba l’autora de la queixa i la seua família, esta institució considera que s’han d’extremar els esforços per a aconseguir l’adjudicació d’un habitatge de protecció pública al més aviat possible. Cholbi fonamenta la seua recomanació en les distintes normes vigents en matèria de violència de gènere i igualtat, tant autonòmiques com estatals, que establixen que les víctimes d’esta violència han de ser considerades col·lectius prioritaris i han de tindre preferència a l’hora d’accedir a habitatges protegits.

Contingut íntegre de la resolució del Síndic sobre esta matèria.

 

Notícies relacionades