Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • Investigació del Síndic per la supressió de l’horari de vesprada de l’única biblioteca pública d’Orihuela

Actualitat del Síndic

Investigació del Síndic per la supressió de l’horari de vesprada de l’única biblioteca pública d’Orihuela

04-04-2012
Investigació del Síndic per la supressió de l’horari de vesprada de l’única biblioteca pública d’Orihuela

El síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, José Cholbi, ha admés a tràmit la queixa presentada per un ciutadà oriolà en relació amb la reducció d’horaris aplicada des del passat 1 de març en la Biblioteca Pública Fernando de Loaces, gestionada per la Generalitat Valenciana.

D’acord amb l’autor de la queixa, el nou horari és únicament de 9.00 h a 14.00 h, de manera que deixa una ciutat com Orihuela, que no té biblioteca municipal, sense un servici bibliotecari efectiu. L’afectat es lamenta que sense l’horari vespertí es priva els estudiants oriolans i moltes persones treballadores de la possibilitat d’accedir a un espai per a l’estudi o la consulta d’informaci&oacoacute;. Així mateix, el nou horari de la biblioteca també és incompatible amb l’horari escolar, per la qual cosa la sala infantil quedarà obsoleta, ja que es nega als més xicotets l’oportunitat d’acostar-se als llibres i a la lectura, per la qual cosa sol·licita la reobertura vespertina d’este establiment públic.

És per això que Cholbi s’ha dirigit a la Conselleria de Turisme, Cultura i Esport, a fi de demanar-li informació relativa als fets denunciats i la resta de circumstàncies concurrents, necessaris per a la investigació d’este assumpte.

 

Notícies relacionades